به مناسبت هشتمین سالروز جهانی شدن شهر لالجین؛
جشنواره دست سازه های گلی به همراه مسابقه رنگ آمیزی برگزار شد.
جشنواره دست سازه های گلی به همراه مسابقه رنگ آمیزی به مناسبت هشتمین سالروز جهانی شدن شهر لالجین در کتابخانه عمومی علامه طباطبایی(ره) شهر لالجین شهرستان بهار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، جشنواره دستسازه های گلی به همراه مسابقه رنگآمیزی به مناسبت هشتمین سالروز جهانی شدن شهر لالجین با همکاری اتحادیه سفال و انجمن ادبی مجازی شهر لالجین با حضور؛ نرگس شوقیان شاعر، هنرمند و فعال فرهنگی و رئیس اتحادیه سفال لالجین و دیگر اساتید حوزه سفالگری، پیشکسوتان و هنرمندان سفالگر، علاقمندان و اهالی فرهنگ و ادب در کتابخانه علامه طباطبایی(ره) شهر لالجین، شهرستان بهار برگزار شد .
الهام رضوانی جلال، مسئول کتابخانه علامه طباطبایی(ره) شهر لالجین، شهرستان بهار اظهار کرد: لالجین، شهری کوچک اما با آوازه جهانی، با صنعت سفالگری خود نه تنها به عنوان پایتخت سفال ایران بلکه به عنوان یکی از مراکز مهم سفالگری در جهان شناخته میشود. تاریخچه سفالگری در لالجین به حدود ۸۰۰ سال پیش بازمیگردد و برخی شواهد نشان میدهد که این هنر از دوره چنگیزخان مغول در این منطقه رواج یافته است. اهالی لالجین باور دارند که چنگیزخان گروهی از مردم این منطقه را برای یادگیری فنون سفالگری به چین فرستاد و پس از بازگشت آنها، این هنر در لالجین ریشه دوانده است. این شهر در سال ۱۳۹۵ به عنوان شهر جهانی سفال ثبت شد و این عنوان نقش مهمی در رشد گردشگری و پیشرفت صنعت سفالگری آن داشته است. در حال حاضر هم به یکی از مقاصد گردشگری محبوب دنیا تبدیل شده است.
وی افزود: در این جشنواره خردسالان و کودکان در کنار پیشکسوتان و هنرمندان سفالگر لالجین یک روز شاد و خاطره انگیز را تجربه کردند. آنها با ساختن دست ساز های گلی با آموزش و کمک اساتید، استعداد و توانایی خود را به نمایش گذاشتند. لازم به ذکر است جشنواره با وجود چرخ سفالگری در محیط کتابخانه و ساخت گلدان های سفالی با حضور سفالگران نوجوان و بزرگسال از شور و حال خاصی برخوردار بود. در پایان مراسم، هدایایی به رسم یاد بود از طرف اتحادیه سفال لالجین به کودکان شرکت کننده در این جشنواره تقدیم شد.