فهرست

اخبار شهرستان‌ها

همزمان با سالروز بزرگداشت شهریار؛

نشست ادبی شهریار شعر ایران در شهرستان بهار برگزار شد

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بهار از برگزاری نشست ادبی شهریار شعر ایران همزمان با سالروز بزرگداشت شهریار در کتابخانه عمومی شهید باهنر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، نشست ادبی "شهریار شعر ایران" به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بهار  و با همکاری محافل ادبی " ترنم بهار" و" سیمرغ"  به مناسبت بزرگداشت شهریار  و روز شعر و ادب پارسی با حضور معصومه فزونی رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار،  سعید ماهری رئیس شورای اسلامی شهر بهار، محسن ایوبی عضو شورای اسلامی شهر بهار، مریم عباسی کارشناس نقد و عضو انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بهار، محمد صفایی استاد زبان و ادبیات فارسی شهرستان و با حضور اساتید، شعرا و ادبای شهرستان، علاقمندان و اهالی فرهنگ و ادب در محل کتابخانه عمومی شهید باهنر شهرستان بهار برگزار شد .
درابتدای این مراسم معصومه فزونی، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار ضمن گرامیداشت روز27 شهریور ماه ، روز پاسداشت شعر و ادب پارسی و بزرگداشت استاد سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، افزود : در فرهنگ ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می شود . کودک در گاهواره، لالایی می شنود و از همان آغاز به شعر اُنس می گیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که برایش می سرایند و چه بسا خود پیش از مرگ برای خویش شعری می سُراید. این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که شعر بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می گذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می سازد. زبان و ادبيات فارسي به عنوان دومين زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ايراني، با هزاران آثار گران سنگ در زمينه هاي مختلف ادبي، عرفاني، فلسفي، كلامي، تاريخي، هنري و مذهبي همواره مورد توجه و اعتقاد ايرانيان و مردمان سرزمينهاي دور و نزديك بوده است. عليرغم حوادث و رويدادهاي پر تب و تاب و گاه ناخوشايند، باز هم اين زبان شيرين و دلنشين در دورترين نقاط جهان امروزه حضور و نفوذ دارد.
فزونی درادامه افزود: برگزاری نشست های ادبی و چنین برنامه هایی می تواند  نقش موثری در معرفی مفاخر ملی داشته باشد . روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی فرصت مناسبی است تا هر کدام از ما به عنوان یک فارسی زبان، کتاب شاهنامه را بخوانیم و با آن مأنوس شویم .
درادامه محمد صفایی استاد زبان و ادبیات فارسی شهرستان، با موضوع شعر و اندیشه شهریار به سخنرانی پرداخت و ویژگی های مکتب رومانتیسم  را بیان کرد و افزود: مکتب رمانتیسم، از مکاتب ادبی در جهان معاصر است که مبنای آن بر تخیّل فردی و خلاقیّت براساس تخیّل و عکس العملی در برابر مکتب کلاسیسم بود. این مکتب، افزون بر غرب، تأثیرات زیادی بر ادبیّات فارسی و عربی معاصر نهاد و نیز نظر شاعران و نویسندگان بسیاری را به خود جلب کرده است. سابقه مکتب رومانتیسم در کشورهای اروپایی بیش از200 سال و در کشورهای عربی بیش از 100 سال است ولی در کشور ما  به بیش از30سال می رسد .
وی افزود: در میان بزرگان شعر معاصر فارسی در ایران که همگی در طول زندگی به کارهای جنبی زندگی و هنرهای دیگر و حتی به حیطه سیاستمداری و سیاست گذاری رو آورده بودند تنها کسی که فقط در حیطه شعر و شاعری بود و زندگی خود را به سرودن شعر وقف کرده بود تنها شاعر ایران زمین "شهریار" بود . از ویژگی های اشعار شهریار می توان به دو زبانه بودن، خزانه لغات فراوان، اشراف کامل به چگونگی استفاده از خزانه لغات فراوان اشاره کرد. شهریار از مکتب رومانتیسم و ویژگی های این مکتب در اشعار خود بسیار استفاده کرده است . شعر "حیدر بابایه سلام" ایشان که جایگاهی جهانی دارد و به چندین زبان زنده دنیا ترجمه و نگاشته شده است.
درخلال برنامه مریم عباسی کارشناس نقد و عضو انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بهار به باز خوانی اشعار شهریار پرداخت و در ادامه گروه شاهنامه خوانان کوچک از شهر بهار و زهرا صانعی نقال بومی روستای رسول آباد  به  نقالی شاهنامه  و بهار بلندی عضو فعال کتابخانه به شعرخوانی پرداختند و در ادامه این نشست ادبی از شعرا و ادبای حاضر در برنامه توسط اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار تقدیر به‌عمل آمد .
در پایان برنامه نیز از رضا رحمانی صادق کتابدار بازنشسته کتابخانه عمومی شهید باهنر به پاس یک عمر فعالیت در حوزه فرهنگ و ادب از طرف اساتید، شعرا و ادبای شهرستان، کتابداران، علاقمندان و اهالی فرهنگ و ادب تقدیر شد.
عكس های مرتبط :
نسخه قابل چاپ