در شهرستان تویسرکان؛
بزرگداشت عارف نامی «میررضی آرتیمانی» برگزار شد
همایش بزرگداشت مقام عارف و شاعر نامی میررضیالدین آرتیمانی ۱۵ شهریور با حضور مسئولان و متولیان ادب و شعر فارسی با حضور مسئولان و متولیان ادب و شعر فارسی در محوطه آرامگاه این شاعر در تویسرکان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، مهدی کریمی رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان تویسرکان گفت: این بزرگداشت با همکاری اداره ارشاد اسلامی و اداره میراثفرهنگی برگزار شد.
علیرضا اسماعیلبیگی، معاون فرماندار تویسرکان با بیان اینکه نخستین همایش میررضی آرتیمانی در دهه 80 در راستای اکرام و شناساندن این شاعر قرن یازدهم به جامعه برگزار شد اظهار داشت: تقاضا داریم از همه دستگاههای اجرایی مرتبط، دستاندارکاران، شاعران و نویسندگان که به این مرد بزرگ ارادت دارند، تلاش کنند که حتما این همایش به طور سالانه برگزار شود.
وی ادامه داد: امیدوارم با این برنامهها گام موثری در شناساندن این شاعر بزرگ به مردم ایران و حتی جهان برداریم. برگزاری همایشهای علمی و ادبی و نشستهایی در این رابطه باید محفل مشاعره از اشعار میررضی آرتیمانی و مسابقاتی در این زمینه در شهرستان باشد. هنرمندان شهرستان میتواند آثار فاخری از اشعار میررضی در قالب خوشنویسی و طراحیهای مختلف و هنرمندانه را خلق و در قالب نمایشگاه برای مخاطبان و دوستداران شعر و شاعری عرضه کنند.
رضاپور، کارشناس ادبی اظهار داشت: میرزا محمد رضی معروف به میررضی آرتیمانی از شاعران و عارفان مشهور زمان صفویه است، وی در سال ۹۷۸ قمری در روستای آرتیمان از توابع تویسرکان بدنیا آمد. در ایام جوانی به همدان رفت و در آنجا مشغول تحصیل و از شاگردان میر مرشد بروجردی شد. رضی به علت شایستگی وافری که داشت زود مورد توجه شاه عباس که معاصر وی بود قرار گرفت و در جمع منشیان میرزایان شاه درآمد و به همین دلیل بود که داماد خاندان صفوی شد. میررضی آرتیمانی در سال ۱۰۳۷ هجری قمری دیده از جهان فرو بست، او را در محل خانقاهش در تویسرکان به خاک سپردند. از او حدود ۱۲۰۰ بیت شعر به جا مانده که معروفترین آنها ساقی نامه اوست که بجاست تمام تلاش متولیان فرهنگ در تویسرکان معطوف به جهانی شدن نام و آوازه این شاعر توانا شود.
در پایان این آیین اجرای تصنیف از اشعار این شاعر شهیر توسط استاد محسن روح افزا اجرا شد و از دو کتاب «جلوهای از رخ ساقی» اثر استاد صدرالله فتحی و کتاب «غم غربت در شعر دوره صفویه» اثراستاد محمود صلواتی نیز رونمایی شد.